Categories

Implicar-te fent voluntariat.

El Govern ha habilitat la Xarxa Junts per canalitzar la solidaritat ciutadana de les Illes Balears que floreix arran de la crisi sanitària de la COVID-19.

La Plataforma del Voluntariat de les Illes Balears (PLAVIB), fruit de la situació actual ha establert una coordinació directa amb la Xarxa Junts per tal poder donar resposta a totes les demandes d’accions voluntàries així com a les peticions de les entitats per a poder comptar amb el suport d’aquestes persones col·laboradores.

Per aquest motiu s’ha establert la creació d’una borsa on s’aniran recollint les dades de totes aquelles persones que volen col·laborar en aquestes accions.

De la mateixa manera es recolliran les necessitats/demandes de les entitats de voluntariat que ho requereixin. Les actuacions amb voluntariat només es poden dur a terme prestant l’acció voluntària dins d’una entitat de voluntariat acreditada ENTITAT.COVID-19 i en el marc d’un programa de voluntariat.

Es pot accedir de dues maneres directament a les ENTITAT.COVID-19 o a la borsa comuna

 

Vols fer de voluntari/a en una entitat social?

Fes click aquí

El voluntari necessita una formació bàsica de voluntariat (PLAVIB) i de coronavirus (CREU ROJA).

 

Si vols ser una l’entitat acreditada com a ENTITATCOVID.19 has d’emplenar una declaració responsable (document adjunt) que certifica que l’entitat compleix amb els requisits establerts per la Llei 11/2019, de voluntariat de les Illes Balears, per actuar com a entitat de voluntariat, tenir projectes de voluntariat en marxa, facilitar-nos les dades bàsiques i logotip de l’entitat per poder fer el llistat i emplenar aquest formulari.

Les entitats de voluntariat que compleixin els punts anteriors passaran a ser considerades EntitatCovid.19 i podran realitzar la seva tasca de voluntariat durant la situació del COVID-19.

Per poder obtenir l’autorització de mobilitat a la vía pública enviar un correu a l’adreça voluntariat@dgpiv.caib.es.

ENLLAÇ AL LLISTAT D’ENTITATS COVID-19 DECLARACIÓ RESPONSABLE

 

Per a dubtes i oferiments es pot enviar un missatge electrònic a xarxajunts@caib.es o cridar al 971 17 72 00. La Xarxa Junts està coordinada per la Conselleria d’Afers Socials i Esports i compta amb la participació de la Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat i la Conselleria d’Administracions Públiques i Modernització, a través de la Secretaria Autonòmica de Memòria Democràtica i Bon Govern.


El cor del teu barri

Vivim dies de sensacions inèdites. Milers de famílies de la nostra ciutat estem confinades a les seves cases amb la incertesa de no saber quant durarà aquesta situació ni quines seran les conseqüències en les nostres vides quan tot això acabi. Des de l'Ajuntament de Palma estem fent un enorme esforç per a anticipar-nos a aquestes conseqüències mentre treballem intensament per conscienciar, a tota la població, de la importància de quedar-se a casa per a evitar que es redueixi com més aviat millor el nombre de contagis.

Sabeu que els Casals de barri són com una segona casa, un espai per a trobar-nos, conèixer, compartir i relacionar-nos. Són un espai que crea comunitat, on es promouen els valors del treball en comú, es fomenta el diàleg, la solidaritat, l'associacionisme i la col·laboració, pensant en el desenvolupament del barri i en la millora de la convivència.

Igual que aquests dies no podem desplaçar-nos cap a segones residències, tampoc podem disposar d'aquesta segona casa que són els casals. Per això, hem dissenyat aquesta plataforma de continguts i enllaços a les activitats que habitualment es desenvolupen en els casals. Entenc que en aquests moments és més important que mai donar resposta a les necessitats i demandes de les persones que assistiu a les seves activitats. El nostre projecte comunitari ha

de continuar en marxa, cap virus pot detenir els nostres desitjos de convivència, cal mirar endavant sense deixar a ningú enrere i disposem de les eines necessàries per a continuar amb la majoria de les activitats encara que sigui temporalment a distància.

Us animem a participar i difondre els continguts que us presentem des d'aquí, des d'aquesta nova manera de donar continuïtat als casals, el cor dels nostres barris des d'on propaguem activitats socioeducatives, socioculturals i de formació pensant en l'acolliment, l'oci i la convivència, que respon i s'adequa a les vostres necessitats, demandes i en aquest, cas a les vostres circumstàncies.

Malgrat aquestes circumstàncies, que tots desitgem que acabin com més aviat millor, fem florir l'activitat dels nostres casals. Aconseguim que la nouvinguda primavera s'imposi!

Una abraçada fraternal.

Alberto Jarabo

Regidor de Participació Ciutadana i

Govern Interior